Kučmín vítězem 45. ročníku nejstarších chodeckých závodů

Slovenská reprezentant v chůzi Anton Kučmín (na snímku ) z VSC Dukla Dukla Banská Bystrica se stal vítězem 45. ročníku nejstarších chodeckých závodů na Slovensku v Borský Mikuláši . Při neúčasti současné chodecké jednotky v reprezentaci ČR Matěje Tótha (onemocnění ) , získal na netradiční trati Záhorácka dvacítky , když v tomto roce se v hlavní kategorii mužů nejlepší sázkové kanceláře na internetu soutěžilo v chůzi na 10 km , časem 41:55 své celkové třetí prvenství na Záhorí před oddílového kolegy z VSC Dukla B.Bystrica Patrikem Zpěvákem ( 42:37 ) a Dušanem Majdan ( 43:13 ) .

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

V kategorii žen na 5 km zvítězila maďarská chodkyně a zverenka slovenského trenéra Juraje Benčík Viktorie MADARÁSZOVÁ ( 22:16 min . ) Před nejlepší sázkové kanceláře dvojicí Slovenská chodkyně z VSC Dukla B. Bystrica Marií Galikova ( 22:28 ) a Marií Csáková ( 22:51 ) .

Letošní prioritou jubilujúceho Chodecká akce na Záhorí bylo mezistátní juniorské viacstretnutie za účasti reprezentačních družstev z Maďarska, Polska, Rakouska , Chorvatska a Slovenska . I když sázkové kanceláře odborníci očekávali souboje Slovenská nadějí na domácí trati o první příčky, nakonec našli přemožitele v maďarských týmech chlapců i dívek, ale zdolali silnou vycházkové zemi Polsko .

Chodecký víkend za západě Slovenska pokračuje v neděli dopoledne v Hlohovci v Zámeckém parku, kde podobně jako v Borský Mikuláši budou slovenské chodci bojovat o body do celostátní atletické ligy .

Leave a comment